Robots

Ozobot

De Ozobot is een educatieve robot welke geprogrammeerd kan worden door het tekenen van lijnen en kleurcodes. De Ozobot kan digitaal geprogrammeerd worden. Het laagdrempelige concept zorgt ervoor dat Ozobot wereldwijd razend populair is. Het maakt jong en oud enthousiast om te programmeren.

Didactische Fiche Ozobot

Bee-Bot Robot

Bee-Bot is een programmeerbare vloerrobot met een eenvoudige, kindvriendelijke lay-out die een ideaal uitgangspunt vormt voor het aanleren van besturing, richtingstaal en programmeren aan jonge kinderen.

Blue-Bot Robot

Blue-Bot is een programmeerbare vloerrobot met een eenvoudige, kindvriendelijke lay-out die een ideaal uitgangspunt vormt voor het aanleren van besturing, richtingstaal en programmeren aan jonge kinderen.

Makey Makey

De Makey Makey is een uitvinderskit voor in de 21e eeuw! Verander alledaagse dingen in ‘Touchpads’ en gebruik ze om je computer aan te sturen! De Makey Makey is simpel en educatief speelgoed voor beginners (2+ jaar) en experts (70+) en alles daartussen. De voorwaarde om echt alles uit de Makey Makey te halen is dat je vooral moet willen spelen.

mBot Robot

mBot is een betaalbare, eenvoudig te gebruiken robot voor kinderen om ervaring op te doen met grafisch programmeren (met Scratch/mBlock), elektronica en robotica. Het is een alles in een oplossing voor het leren over robotica en ontworpen voor STEM educatie doeleinden.

Deze bluetooth versie is direct te gebruiken met een speciale app voor tablets en smartphones. Hiermee is deze mBot versie bij uitstek geschikt om direct mee aan de slag te gaan

Robot Turtles

Programming has everything to do with computers and robots, but you can also learn the principles of programming in a completely different way. For example with the board game Robot Turtles. Robot Turtles! Using code cards, players move their robotic turtles to get to a jewel.

It is designed for:

2-5 players, Age 4 and up, 20-40 minutes per game

STEM Tools

Science, technology, engineering, mathematics

Arduino Uno

Arduino is een opensource-computerplatform bedoeld om microcontrollers eenvoudig te maken. Dit platform is bedoeld voor hobbyisten, artiesten, kunstenaars en iedereen die geïnteresseerd is in het maken en ontwerpen van slimme en creatieve objecten.

Didactische Fiche Arduino
microbit

Microbit

Microbit is niet weg te denken uit het STEM-onderwijs! Van kleine, eenvoudige projectjes, tot uitdagende codeerproblemen: de mogelijkheden zijn eindeloos!

De Microbit is een minicomputer die ontworpen werd op initiatief van de BBC om de leerlingen de basis van programmeren bij te brengen. Het is een klein micro-computertje met enkele bedieningsknoppen en een 5X5 led matrix beeldscherm dat in de verschillende programmeertalen kan worden geprogrammeerd, zoals bijvoorbeeld in Blocks, Javascript, Python of Scratch.

Kitronik ARCADE

Ontwikkel je codeervaardigheden met de Kitronik ARCADE, een volledig programmeerbare gamepad voor gebruik met de MakeCode Arcade block editor.

Didactische Fiche Kitronik

Reserveringsaanvraag